Aanleverspecificaties

Formaat
Als u bestanden uploadt om te laten drukken, is het erg belangrijk dat deze in het juiste formaat worden aangeleverd. Indien de zetspiegel aflopend is, moet de afloop rondom in de Pdf-bestanden ingesteld staan op minimaal 3 mm. Dit houdt in dat een bestand met het formaat van een A4 297 x 210 mm dan 303 x 216 mm wordt.

Let op: Bij de folders met meerdere zijden wijken zijden bij wikkelvouw van elkaar af, zodat de folder goed gevouwen kan worden. Raadpleeg bij dit product dus altijd ook het plano (niet gevouwen)-formaat en de verschillende zijdenformaten.

Resolutie
Het is essentieel dat de afbeeldingen die u gebruikt in uw ontwerp voldoende hoge resolutie hebben zodat het drukwerk er altijd scherp uitziet. De afbeeldingen in het bestand moeten resolutie hebben van minimaal 300 dpi (dots per inch). Een resolutie lager dan 300 dpi kan een vaag beeld opleveren.

Kleur

Met uitzondering van uw huistijldrukwerk briefpapier en enveloppen, dient uw drukbestand met CMYK- (cyaan,magenta, yellow en key oftewel cyaan, magenta, geel en zwart)kleurinstellingen te worden aangeleverd. De reden hiervoor is dat de drukpersen met deze kleuren drukken. Andere kleurinstellingen zoals RGB zijn in principe niet mogelijk. Als er een bestand aangeleverd wordt waarin RGB-kleuren voorkomen, dan zullen deze kleuren worden omgezet naar CMYK-kleuren. De kans is dan aanwezig is dat de uiteindelijke kleuren afwijken tov de door u gewenste kleuren. Dit betekent  dat u PMS (pantone) kleuren (met uitzondering van briefpapier en enveloppen) bij voorkeur zelf zult moeten omzetten naar CMYK-kleuren; u kunt dan in het opmaaktraject de CMYK-kleuren zelf bepalen. Heeft u hier vragen over dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Bestand

  • Om het drukproces te versnellen is het enige bestandstype dat ondersteund wordt PDF.
  • Zorg ervoor dat de lettertypes en afbeeldingen die u gebruikt in uw ontwerp zijn ingesloten (embedded). Als dit namelijk niet het geval is dan kan het zijn dat de lettertypes niet meer worden herkend en de letters op uw ontwerp wegvallen na het uploaden.
  • PDF pagina’s moeten in principe op overdrukfuncties nagekeken zijn. Dit kan met de programma's Adobe Acrobat en Adobe Reader.
  • Wanneer uw bestand groter is dan 1 Gb dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze klantenservice via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Wij zullen u dan bijstaan bij het uploaden van uw bestanden op een andere manier.  
  •  Een aantal computerprogramma’s herkent bepaalde woordtekens niet en het is daarom essentieel dat u voorzichtig bent met het gebruik van ‘exotische’ tekens , als  !#$%^&*(. Het verdient aanbeveling zoveel mogelijk gebuik te maken van lettercontouren.

Speciale producten